Heder til Sondre, Morgan og Didrik

Sondre Midtsveen, Morgan Brit Knaplund og Didrik Wilkens mottok torsdag Jevnaker kommunes heder til ungdom for 2018.

Sondre Midtsveen, Morgan B. Knaplund, Didrik Wilkens

Kommunestyret delte ut prisen under en mottakelse i Jevnaker samfunnshus, og ordfører Lars Magnussen delte ut prisen til de tre prismottakerne.

Her kan du lese hele ordførerens tale til Sondre, Morgan og Didrik:

Kommunal heder tildeles ungdom som har bosted i Jevnaker og som på en positiv måte har gjort seg bemerket utover kommunens grenser innen musikk, drama, idrett, politikk m.m. Prisen deles ut til ungdom mellom 12 og 25 år. Prisen består av blomster og en sjekk på kr. 5 000,- og tildeles ved en passende anledning. Høsten 2018 besluttet et enstemmig kommunestyre å tildele denne hedersprisen til 3 flotte og dyktige ungdommer som virkelig har markert seg innenfor idrett og kultur.

SONDRE MIDTSVEEN (21)

Sondre. Noen sier meg at du fra tidlig alder svært aktiv – og svært allsidig. Etter tidlige karrierer innenfor både fotball og slalåm fikk du i tenårene øynene opp for terrengsykling.

Som femtenåring startet du i terrengsykkelgruppa til Ringerike sykkelklubb, og året etter startet du med landeveissykling. Og her har du sakte men sikkert virkelig oppnådd resultater.

Som gammel amatørsyklist lar jeg meg særlig imponere av flere ritt i selve sykkel-nasjonen Belgia, hvor du kvitterte ut flere topp 5-plasseringer. Toppen av kransekaka i 2018 var likevel sykkel-NM i Sandefjord i juni. Her oppnådde du en pen 13. plass på fellesstarten, og sammen med laget fra Ringerike CK vant du gull i lagtempo!

Like etter NM gikk du bokstavelig på en smell, da styregaffelen på sykkelen tok kvelden på hjemmebane, under Rojan Rundfahrt. Kragebeinet brakk, og du har siden hatt en lang prosess med å få leget skadene. Likevel stilte du i Norgescup bare 3 uker etter skaden. Hardhaus! Sondre, vi har bare sett starten, og vi gleder oss derfor til å følge deg videre i sykkelkarrieren.

MORGAN BRIT KNAPLUND (15)

Morgan, du hadde sin første sangtime som sjetteklassing. Men allerede da forsto nok alle at man hadde å gjøre med et talent utover det vanlige. Den første som forsto det var kanskje din mor, Porcha, som selv har musikk-bakgrunn, og som jeg forstår har vært og er en viktig støttespiller for deg.

Du har i lang tid gjort deg bemerket her hos oss. Du er elev i kulturskolen, du har opptrådt i flere arrangementer lokalt, bl.a. UKM, Sommertoget stopp på Jevnaker, 17. mai på Glassverket og ikke minst minnes vi din fantastiske opptreden på Randsfjordfestivalen.

Våren 2018 ble du hele Norges Morgan, da du i talentkonkurransen Norske talenter på TV2 tok deg helt til semifinalen, med svært gode lovord fra juryen. Da skal du vite at hele Jevnaker satt og så på, med klump i halsen, og heiet deg fram.

Du er ei jordnær jente, som har signalisert at en karrierevei som jordmor slett ikke er utenkelig. Men det er jammen ikke en karriere innen musikk heller. Du arbeider målbevisst videre, og høsten 2018 sto du for musikk til filmen «Føniks», som hadde verdenspremiere i Toronto, til strålende anmeldelser. Du er en av Jevnaker kommunes kandidater til Drømmestipendet for 2019, og du er selvskreven mottaker av vår ungdomsheder. Vi følger deg videre, Morgan – og vi vil høre mere!

DIDRIK WILKENS (19)

Da ekteparet Bjarne og Christina Oure revitaliserte JIF Turn på midten av 2000-tallet var det lenge siden turntalentene hadde kunnet utfolde seg på Jevnaker (det var derfor svært fortjent da ekteparet ble tildelt kulturprisen for 2017). Med turngruppa opp og gå, gikk det ikke lang tid før vi ble vitne til et ekstraordinært talent som blomstret opp.

Du, Didrik, har virkelig gått gradene i turngruppa. Du har tatt sporten dønn seriøst, og arbeidet langsiktig og målrettet. Du reiste til turnlandet Danmark, for skolegang på Bernstorffsminde Efterskole, hvor du fikk mulighet til ytterligere utvikling. Utover JIF Turn har du turnet for både Ringerike turnforening og Holmen Tropp og Turnforening. Våren 2018 ble du så tatt ut til landslaget i troppsgymnastikk, og i oktober kjempet du det norske flagg under ditt første EM i Portugal. Snakk om karriere!

Didrik, du har vært åpen og ærlig på at årene på barneskolen ikke var dine beste år, og om hvordan engasjementet i turngruppa gav deg selvtillit og fokus på å snu det negative til noe positivt. Dette er tøft gjort. Didrik; du er hel ved. Og du er et forbilde som har tråkket opp stien for de hundrevis av barn og unge som i dag turner i Jevnakerhallen, og som jevnlig får inspirerende besøk av deg ved sesongoppvisningene. Du er en stor atlet og et stort medmenneske.

Jeg, og et samlet kommunestyre, gratulerer Sondre Midtsveen, Morgan Knaplund og Didrik Wilkens med Jevnaker kommunes hederspris til ungdom for 2017. Dere er viktige forbilder for å løfte idretts- og kulturbygda Jevnaker videre, og så absolutt verdige prismottakere.

Gratulerer!

Kommunal heder