Høy på landet gav 75.000 kroner til JIF

- som takk for dugnadsinnsatsen!

– Noen fakturaer angrer man på, men denne utbetaler vi med glede, utbryter Lennert Hug, ildsjel bak «Høy på landet», i det han takker administrerende leder i Jevnaker Idrettsforening for deres innsatsen under mat- og gårdsfestivalen i juni i år.

Bildet viser Lennert Hug i festivalen Høy på landet sammen med Tor Haug og Øyvind Norstrøm.

Takknemlig for innsatsen: Lennert Hug (t.v) gir med glede JIF og Tor Haug 75.000 kroner som takk for dugnadsinnsatsen under Høy på landet i juni. Her sammen med kultursjef Øyvind Norstrøm. (Foto: Anette Skafjeld)

600 dugnadstimer

Det var aller første gangen i sommer at mat- og gårdsfestivalen, Høy på landet, ble arrangert på Thorbjørnrud hotell, og for å få det hele til å gå rundt var festivalen avhengig av en del hjelp. – Det er så mye som må på plass til en festival, forteller Lennert Hug. – Vi trengte folk til å stå i inngangen, parkeringsvakter, servitører, rigging og opprydding ja, alt mulig! Den største dugnadsinnsatsen ble gjort av JIF, Jevnaker Idrettsforening. Det ble over 600 dugnadstimer på om lag 60 voksne og barn. Det lovet vi å belønne, for vi hadde ikke klart oss uten dem.

Bildet viser to av gutta på G-12 som hjalp til under mat- og gårdsfestivalen Høy på landet.

Gutta fra G-14: Lagkameratene Stein og Sander fra G-14-laget til JIF under dugnadsinnsatsen på mat- og gårdsfestivalen, Høy på landet. (Foto: Helge Eek)

Vil bidra i lokalsamfunnet

– Det er kjærkomne penger til klubben, sier Tor Haug, administrerende leder i JIF. Han forteller at spillere helt ned i gutter-12 var med på dugnaden. – Målsettingen vår er at vi skal bidra i lokalsamfunnet. Vi har ressurser så vi må bare klare å fordele aktivitetene på de ulike lagene. A-laget og juniorlaget er jo også med under Randsfjordfestivalen. Han forteller at det var mye jobb, men også veldig trivelig å delta under «Høy på landet». – Det var veldig positivt for våre unge å være med på den jobben, det var et familiearrangement, og vi var jo til og med heldige med været, smiler han. Pengene går rett i klubbkassa og til drift av klubben.  – Det skal brukes til det beste for barn og unge, til utstyr, bane og vedlikehold.

bildet viser to spillere fra JIF som jobber under festivalen

Bidro med alt fra servering til parkering: To av spillerne som bidro som servitører under mat- og gårdsfestivalen i juni. (Foto:Helge Eek)

Spleiselag med kommunen

Av de 75.000 kronene kommer 40.000 fra Jevnaker kommune. Dette er rett og slett god samfunnsøkonomi, forteller kultursjef Øyvind Norstrøm. – Vi har arrangementsmidler som vi deler ut til ulike arrangement, og det som er så fint her er at vi i tillegg til å støtte festivalen, så støtter vi det lokale idrettslaget. Disse pengene var nemlig øremerket dugnadsinnsatsen til JIF. Så det er hyggelig når vi nærmest kan bruke pengene to ganger, først sikre kapital til festivalen deretter støtte barn og unge. Vi håper pengene kommer godt med!

Det er allerede kjent at årets Høy på landet-festival ble en suksess med 4.500 besøkende og at det blir ny festival neste år. Lennert Hug er hundre prosent sikker på at han trenger hjelp også neste år, og håper at samarbeidet med JIF kan fortsette.

Av Anette Skafjeld