Hurra for Bergerbakken!

Det ble mange smil, noen tårer og mye arbeidsglede da ansatte i Bergerbakken barnehage på Jevnaker fikk en litt annerledes avslutning på arbeidsdagen denne uken.

Hurra for Bergerbakken

Det er all grunn til å juble mener KLPs kundeansvarlig i Oppland Wenche Westby (til venstre), barnehagestyrer Nina Olimb, rådmann May-Britt Nordli, og juryleder og leder for HMS-teamet i KLP, Vibeke Os Bratlie.

- Hurra for dere, sa May-Britt Nordli, rådmann i Jevnaker kommune, da de ansatte i Bergerbakken fikk overrakt KLPs Arbeidsgledepris denne uken.

- Tenk at det er noe som heter arbeidsgledepris, sa Nordli, ekstra stolt over at Bergerbakken var den eneste kommunale virksomheten blant vinnerne. Men at barnehagen er en god barnehage er en kjent sak i kommunen, understreket Nordli.
- Det er trivsel både faglig og sosialt, dere har klart å skape et godt miljø. Dere drar lasset sammen, dere utvikler dere sammen og dere trives sammen. Dette er ekte medarbeiderskap. Jeg er kjempestolt av dere. Stå på videre folkens. Dere er forbilder for alle her i Jevnaker kommune, sa en rørt rådmann, som også hilste fra ordfører som «satt fast» i kommunestyremøte.

Trygghet, trivsel og kvalitet
Som første vinnerarbeidsplass fikk barnehageansatte overrakt arbeidsgledeprisen i form av velfortjent oppmerksomhet, heder, ære og herlige musikalske godbiter fra Daniel Kvammen.
- Dette har vi gledet oss til, sa juryleder Vibeke Os Bratlie, og takket spesielt barnehagens styrer Nina Olimb.
- Hun er den direkte årsaken til at vi står her i dag. Vi falt pladask for hennes beskrivelse av arbeidsmiljøet og sine kolleger.
- KLPs arbeidsgledepris handler om gode og trygge arbeidsmiljø. Det handler om trivsel og kvalitet i tjenesten. Det handler om god samhandling på arbeidsplassene. Det handler om humør og entusiasme. Smil og glede. Og det handler om hvem vi kan lære noe av. Vi kan lære mye av dere her i Bergerbakken, sa jurylederen før hun overrakte den musikalske premien i form av Daniel Kvammen.

Premieartisten har selv jobbet i barnehage, og synes det var stas å spille for barnehageansatte.
- Det er nesten som å komme heim, sa Daniel Kvammen, som mellom sanger og morsomme anekdoter fra sin tid i musikkindustrien, ga uttrykk for at han trivdes i det gode selskap.
- Hadde jeg hatt en sånn som deg da jeg jobbet i barnehage, så hadde jeg ikke gått inn i den bransjen her, sa han, henvendt til barnehagestyrer Nina Olimb. Hun fikk oppmerksomhet både fra KLP, rådmann og artisten selv, som valgte å dedikere en av låtene til styreren.
- Jeg har tenkt å ta en coverlåt, og den er dedikert til Nina. Det er den låten jeg har klina mest til i hele mitt liv, fleipet 30-åringen, og spilte «Det finaste eg veit» med Hellbillies.

- Gratulerer med prisen, sa Kvammen og avsluttet en herlig minikonsert med den mest kjente låten av dem alle; «Du fortenar ein som meg».

Rørt styrer
Det var en rørt barnehagestyrer Nina Olimb som gledet seg over prisen:
- Det blir feil at jeg skal stå her, denne prisen er til dere alle, sa hun og så ut over forsamlingen av ansatte, tidligere ansatte og andre som er involvert i barnehagehverdagen.
- Det er så vel fortjent av denne fantastiske gjengen. Jeg har et personale som hver dag strekker seg langt for at barna skal ha det bra. De utfordrer hverandre – og meg - og søker stadig informasjon og kompetanse. Jeg vet at jeg som styrer krever mye av hver enkelt, det kan være utfordrende for dem, men jeg ser også en større glede for hver gang de lykkes, og det gjør de jo.

Hun kaller gjengen i Bergerbakken for en «utrolig fin twistpose av en gjeng».
- Med det mener jeg at vi gjør det vi er gode på og utfyller hverandre med gode team, godt samarbeid og samhold, sier Nina Olimb. Det er mye omsorg og kjærlighet, og raushet, humor og glede, og ikke minst kreativitet og lekenhet i Bergerbakken, forsikrer hun.

- Det er gøy å vinne prisen til tross for trange rammer i Jevnaker kommune. Det er en kommune som satser på barn og unge og i mine øyne får til utrolig mye for lite penger. Jeg er stolt av å være medarbeider og innbygger i denne kommunen.

Les også: Bergerbakken vant pris