Ny næringspark: 900 mål

Skisse som viser området Bergermoen næringspark sett fra luften Bergermoen næringspark er i ferd med å ta form. Den nye næringsparken er 900 dekar i utstrekning og ligger i Jevnaker kommune, rett ved grensen til Eggemoen teknologipark i Ringerike kommune.

Dette er et av Ringeriksregionens største satsingsområder for næringsliv og nyskaping.

Jevnaker: næringsvennlig kommune

Jevnaker skal være en næringsvennlig kommune. Det er en målsetting å øke antallet arbeidsplasser i Jevnaker og i Ringeriksregionen. Ett av grepene som vurderes viktig for å nå målene, er å utvikle næringsområdene på Bergermoen i tett samspill med resten av Eggemoen.

Eggemoen har egen flyplass, og nærheten til Gardermoen pekes også på som et fortrinn.

450 nye arbeidsplasser?

Typen virksomhet det legges til rette for i Bergermoen næringspark, er lager, industri, kontorer og håndverksvirksomhet. Planområdet er i alt 900 dekar stort, og skal opprettholde viktige frilufts- og grøntarealer samtidig som det bygges ut til næringsutvikling. For næring blir det satt av fire delområder av ulik størrelse. Tanken er å bygge ut trinnvis, slik at del 1 og 2 er i bruk i år 2030, og del 3 og 4 i år 2040.

Et foreløpig og overordnet anslag for mulig antall arbeidsplasser, er 400-450.

Grøntarealer og friluftsbruk

Området er i dag et mye brukt frilufts- og turområde med turstier, skogsbilveier og lysløype. Det settes av store grøntarealer i planområdet for å opprettholde denne bruken.

Turtraseer som blir berørt, må delvis legges om. Ny trase for lysløypa er befart, og blir regulert med 15 meters bredde.

Det settes også av areal til gang- og sykkelvei.

Se alle dokumentene til kommunestyresaken 16.03.2017

Artikkel i avisen Hadeland: Jevnaker vil åpne 900 dekar næringsområde

Eggemoen Technology and Aviation Park - hjemmeside

Prosess og planforslag

Oppstart av planarbeidet og forslag til planprogram ble kunngjort 15. april 2016, med frist for innspill til 31. mai 2016. Planprogrammet ble behandlet av formannskapet 29. september 2016 og av kommunestyret 13. oktober 2016.

Basert på planprogrammet med tilføyelser og merknader som er kommet inn, er det laget et planforslag som består av: plankart, planbestemmelser og planbeskrivelse med vedlegg.

Formannskapet i Jevnaker innstiller overfor kommunestyret legge ut planforslaget til offentlig ettersyn. Formannskapspolitikerne har to tillegg; at detaljhandel primært ønskes i Jevnaker sentrum, samt et samarbeid med Ringerike kommune i høringsperioden om Bergermoen/Eggemoen-utviklingen.