Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 10.00-14.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Avhengig av at befolkningen handler lokalt – og overholder korttidsparkeringen

Covid-19 pandemien påvirker hele verden, også handelsnæringen på Nesbakken. Butikkene er nå avhengige av at befolkningen i Jevnaker handler lokalt og ønsker velkommen til en trygg og hyggelig handel med gratis parkering. Samtidig ber de vennlig om at befolkningen overholder tidsbegrensingen på korttidsparkeringene, slik at det finnes ledige parkeringsplasser til kundene. 

Torbjørn Zareus Bergen, daglig leder ResponsDirect og leder for Jevnaker næringsforening, forteller at han i lengre tid har vært fortvilet over bilister som bruker korttidsparkeringene i sentrum til langtidsparkering. Parkering i sentrum er gratis, men underlagt tidsbegrensning på enten to eller tre timer. Til tross for dette forteller han at han stadig observerer at biler står på samme plassen lengere enn dette, og noen opptil flere dager. Dette skaper problemer for de kjærkomne kundene.

- Vi er ikke sinte på noen, men vi er avhengig av at parkeringsreglene overholdes, for å kunne fortsette å drive butikk her. Vi håper derfor på at befolkningen er vennlige og overholder reglene ved å bruke korttidsparkeringene til små ærend, og langtidsparkeringene når bilen skal stå over lengere tid. Slik er de med på å hjelpe våre kunder som har behov for kort gåavstand mellom bil og butikk, og dermed bidra til handel i sentrum i en krevende tid, forklarer Bergen

Parkeringsproblematikken påvirker flere næringsdrivende på Nesbakken.

-Storgata Optiske har få parkeringer og mange eldre kunder. Her er det ekstra langt til andre parkeringsplasser. Samme problemstilling gjelder frisørene på Nesbakken. Dyrlegen har ofte tyngre hunder som skal bæres tilbake til bilen etter narkose – og da er det godt å ha kort avstand til bilen sin, forteller Bergen.

Han merker selv også parkeringsproblemene og mener det til tider kan være så vanskelig å finne parkering at kunder reiser videre eller utsetter handelen.

-Vi i ResponsDirect har bare ett utstillingsvindu, og når dette lander bak vare- eller bobiler, mister vi all synlig eksponering mot Storgata, som fra før er dårlig. Når det er som tettest er det vanskelig å sette fra seg bilen sin, uansett hvor på Nesbakken man parkerer. Er det slik at man må lete lenge etter parkeringsplass, drar man kanskje videre.

Vilkårsparkering

Innenfor de gule feltene er det kun lov å parkere 2 eller 3 timer.