Kommunenummer: 3053

Korona: Oppdatert informasjon 01.04.20 kl. 15.30

Oppdateringer og nyheter fra Jevnaker kommune. Oppdateres fortløpende.

Status:

• Det er ingen nye tilfeller i Jevnaker onsdag 1.april. Det betyr at det kun har vært 5 kjente tilfeller av koronasmitte i vår kommune, men alle disse fem er nå friskmeldt. Få personer testes dermed regner vi med at det er mørketall.
  • Dagpenger: Arbeidsledigheten i Jevnaker har aldri vært så høy som nå som følge av Koronaviruset og permitteringerMange er naturlig nok opptatt av når de vil få utbetalt dagpenger. Med så mange søknader tar det selvfølgelig tid å få disse behandlet. Det er nå laget en ordning for forskudd på dagpenger. De som ber om forskudd innen 3. april får penger på konto innen 8. april (altså onsdag i påskeuken) Det kan søkes om forskudd på Forskudd dagpenger
  • Hjelpesider for næringslivet: Vi har oppdatert siden om der næringslivet kan få hjelp og støtte i denne svært utfordrende tida. Det er opprettet både en infobank og det er satt krisestab for næringslivet. I tillegg har Næringslivet på Jevnaker etablert en egen facebook-gruppe. Les mer: https://www.jevnaker.kommune.no/Aktuelt/Infoside-for-lokalt-naringsliv/
  • Kommuneoverlegen i Ringerike tilbyr næringslivet et nettmøte i morgen 2.april klokka 14.30. Tema er Koronavirus og ulike tiltak for bedriftene. Her kan man stille spørsmål. Er det interessant? Ta kontakt med Hans Tollef Solberg innen klokka 15 i dag, onsdag 1.april. Send han en e-post.
  • Omdisponeringer i kommunen: Jevnaker kommune har etablert en ressurspool som består av ansatte som jobber i enheter som er midlertidig nedstengt som følge av viruset. Nå omdisponeres de til å jobbe innen områder kommuneledelsen ser det må priorteres flere ressurser, som blant annet innen kriseledelse, helse og renhold.
  • Har du spørsmål om situasjonen vi er i nå: korona@jevnaker.kommune.no

Information in foreign languages

Nyhetssaker:

Les våre siste nyhetssaker

Du finner informasjon fra sentrale myndigheter,og konkrete råd om koronaviruset på fhi.no og helsenorge.no og Informasjonstelefonen for Koronasmitte på tlf. 815 55 015.

Har du spørsmål?

Ring vakttelefon for Korona på telefon
94 14 07 07.

(bemannet 08-18 hverdager, 10-14 lørdag/søndag)

Send epost til korona@jevnaker.kommune.no

Både epost og telefon er bemannet av kommunalt helsepersonell.
PS! Epost-tjenesten bemannes hver dag, men ikke kontinuerlig. Brukes ikke denne tjenesten ved mistanke om smitte/sykdom

• Dersom du tror du er smittet/syk, ring fastlegen din på hverdager i arbeidstid, ring legevakt, tlf. 116 117.
  • NB! Ring kun om du har tydelige symptomer/føler deg syk. Vi henviser primært til vår epost eller vakttelefon for Korona for alle andre spørsmål.

Reiseråd finner du på  UDI sin side.