Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Kommunenummer: 3053

Alarmtelefon for barn og unge

- 116 111

Alarmtelefonen for barn og unge ble etablert i 2009. Den er åpen for alle barn og unge.
  • Alle barn og unge skal ha ett nummer de kan ringe når de opplever vold i hjemmet, er utsatt for overgrep, er redd for tvangsgifte eller opplever andre akutte og vanskelige situasjoner.
  • Nødtelefonen 116 111 er gratis
  • Alle telefoner blir besvart av voksne som har lang erfaring i å hjelpe barn og unge
  • Også voksne som er bekymret for barn og unge – eller har mistanke om at de utsettes for vold og overgrep kan ringe Alarmtelefonen 116 111

Alarmtelefonen er åpen når barneverntjenesten har stengt fra kl. 1500 – 0800.
I helger og på helligdager er Alarmtelefonen døgnåpen.

Alarmtelefonen vil vurdere om det er behov for:

• Hjelp her og nå
  • Sende bekymringsmelding til barneverntjenesten der du bor
  • Ta kontakt med andre hjelpetjenester
  • Gi råd om hvordan du kan få hjelp fra andre

Bildet viser en tegneserie med en gutt som er tøff ute, men blir liten og redd når han kommer hjem. Det er en reklame for Alarmtelefonen for barn og unge.

Vanlige spørsmål:

Kan jeg ringe?

Blir du slått eller truer noen med å slå deg?
Er det noen som tar på kroppen din, på tissen eller rumpa, uten at du vil det? Eller må du ta på en annen person sin kropp?
Drikker foreldrene dine ofte og er fulle?

Hva skjer når jeg ringer?

Du får snakke med en voksen som ønsker å hjelpe deg. Hvis du er veldig redd kan vi ta kontakt med politi eller legevakt der du bor. Vi samarbeider med barnevernvakten, politiet eller legevakten og ber om at de sjekker ut hvordan den unge har det.