Første Covid-19 dødsfall i Jevnaker

Jevnaker er dessverre rammet av sitt første koronadødsfall. En kvinne i 60-årene døde på Ringerike sykehus onsdag.

Kommuneoverlege i Jevnaker, Marthe Amanda Ottersen Bergli, bekrefter at en kvinne i 60 årene bosatt i Jevnaker er død på grunn av Covid-19. – Onsdag ettermiddag ble vi varslet om det første dødsfallet i Jevnaker på grunn av Covid-19, sier kommuneoverlegen. – Personen var innlagt på Ringerike sykehus i lenger tid og var i en risikogruppe. Dette er forferdelig leit og vi tenker på de som er igjen.

Ordfører berørt
Ordfører i Jevnaker, Morten Lafton, sier det gjør inntrykk når en får beskjed om at kommunen har fått sitt første offer for Koronaviruset. Han uttrykker sin dypeste medfølelse med de som har mistet en av sine nærmeste.
Mine varmeste tanker går til de etterlatte og jeg ønsker å uttrykke min kondolanse. Denne hendelsen gjør inntrykk og preger mange i kommunen vår. Vi har nå blitt minnet på alvoret i situasjonen vi befinner oss i, sier Lafton.

Ordføreren ønsker å benytte anledningen til å minne alle innbyggere om smittevernreglene.
Jeg oppfordrer alle til å ta sin del av ansvaret for å begrense spredningen av Covid-19. Vi må sørge for at vi fortsetter å følge de klare, restriktive tiltak og anbefalinger som til enhver tid gjelder. Vi må fortsatt vise at vi bryr oss om vår neste, enten det er naboen vår, de på matbutikken eller familie og venner. Så vask hender, hold avstand og bruk munnbind, og kanskje viktigst av alt: hold deg hjemme dersom du ikke føler deg frisk.

Har du spørsmål om korona?

Send en e-post: korona@jevnaker.kommune.no
Eller ring koronatelefonen på  948 13 228 og tast 2.
Telefonen er åpen mellom klokka 08-15.