Lev bedre med artrose

Bor du i Jevnaker og har artrose, eller det vi på folkemunne kaller slitasjegikt? Da kan du bli med på gruppetrening i Storgata 24.

Kunnskap og verktøy

Gruppetreningen tilbys i samarbeid mellom Jevnaker kommune og Jevnaker fysikalske institutt. Treningsopplegget går to ganger pr. uke i seks uker, med mulighet for ytterligere seks uker med trening hvis det er plasser.

-Målet er å gi folk bedre kunnskap og trygghet om tilstanden sin, og hva de kan gjøre for å få det bedre. Artrose er en tilstand hvor folk ikke kan forvente å bli 100 prosent bra. Men det er mulig å bremse utviklingen, og deltakerne vil få verktøy som ruster dem til å håndtere smertene, sier fysioterapeut Tor Arve Magnussen.

Teori og trim

Opplegget vil være todelt:

• Undervisning – om smertefysiologi, og hvordan forstå tilstanden og plagene sine.
  • Øvelser – veiledning i gruppe, samt individuelle tilpasninger og forslag til egentrening/øvelser.

Trening har effekt for artrose-pasienter, både på den måten at aktivitet lindrer smerte, og også fordi økt styrke i muskulaturen rundt ledd gjør at selve leddet skånes.

Først og fremst er opplegget egnet for de som har artrose i store ledd, som hofte, knær og ankel. Et slikt tilbud er etterspurt, både fra pasienter og leger i Jevnaker.

Mer informasjon

Treningsopplegget starter mandag 8. januar 2018 kl 12:00-13:30. Opplegget er som følger:

• Introduksjonskurs 8. januar, egenandel er 750 kroner. Introduksjonen er obligatorisk for å delta på treningen.
  • Treninger mandag og onsdag i seks uker, egenandel 900 kroner. Mulighet for å trene ytterligere seks uker hvis plass.

Meld deg på til Tor Arve Magnussens e-post eller skriv deg på liste ved Jevnaker fysikalske institutt, Storgata 5.

Stedet er Storgata 24, speilsalen i underetasjen.

Nye kurs planlegges fortløpende.

Hege de Jong og Tor Arve Magnussen sittende på hver sin ballHege de Jong i Jevnaker kommune og Tor Arve Magnussen ved Jevnaker fysikalske institutt samarbeider om at folk med artrose skal få en bedre hverdag.

Samarbeidet mellom Jevnaker kommune og Jevnaker fysikalske institutt går ut på at partene samarbeider om å utvikle tilbudet og innholdet. Kommunen stiller lokaler og utstyr til disposisjon, mens det fysikalske instituttet stiller med arbeidskraft.