Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Kommunenummer: 3053

Ny asfaltert vei og parkering

- utbedringer Bergevika

Ved Bergevika har Jevnaker kommune ryddet opp etter den gamle boblehallen som raste sammen for noen år siden. Nå er alt av betongelementer, kunstgress og metallrester fjernet og erstattet med en parkeringsplass på 2.000 kvadratmeter.

Bildet viser den nye parkeringsplassen Bergevika

Stor og fin parkeringsplass for besøkende og busser til Kistefos. (foto:Anette Skafjeld)

Arbeidene begynte i begynnelsen av mai og allerede til den offisielle åpningen av Kistefos den 24.mai var veien mer eller mindre klar. Det er strekningen ned fra E16 til renseanlegget som har fått nytt asfalt og i tillegg en forlengelse av fortauet.

Parkeringen er i hovedsak for busser og besøkende til Kistefos. – Nå har vi fått ryddet godt opp i området her og fått shinet opp litt. Det er viktig for miljøet, forteller Iver Engeli, fagansvarlig for vei i Jevnaker. – Vi håper dette vil være et viktig tilskudd av parkeringsplasser for de besøkende til Kistefos og i hovedsak busser, presiserer Engeli.

Det står igjen en liten del av veien helt innerst til Kistefos som skal asfalteres senere. Trolig blir det når sesongen er over for nordens største skulpturpark for samtidskunst.

Bilet viser fagansvarlig for vei i Jevnaker kommune, Iver Engeli

Iver Engeli i Jevnaker kommune er glade for at de nå har fått ryddet opp og laget en etterlengtet parkeringsplass for besøkende til Kistefos. (foto: Anette Skafjeld)