Heder til ungdom

Ungdomsheder 2016, f.v. Nora Christophersen, Johannes Bjertnæs, ordfører Lars Magnussen, Anne I. S. Øiom, Leonardo Pereira. Ungdomsheder 2016, f.v. Nora Christophersen, Johannes Bjertnæs, ordfører Lars Magnussen, Anne Ingeborg S. Øiom og Leonardo Pereira.

Fire ungdommer er tildelt Jevnaker kommunes heder til ungdom 2016. De mottar gavesjekk og blomster. Her er ordfører Lars Magnussens tale til ungdommene, med begrunnelse for hvorfor hver og en av de fire er verdige mottakere av prisen:

– I Jevnaker skal ungdom skal ha plass til å vokse og gro, utvikle seg og ta ut sitt innerste potensial. Derfor blir jeg så glad når jeg stadig ser Jevnakerungdom som på egen hånd, eller som medlem i en av våre lag og foreninger, gjør en innsats som virkelig legges merke til – langt utover Jevnakers grenser. Derfor er jeg så glad for at Jevnaker kommune hvert år kan dele ut en egen hederspris til ungdom i Jevnaker som på en positiv måte har gjort seg bemerket utover kommunens grenser innen musikk, dans, drama, kunst, idrett, politikk, skolefag – og mye, mye mer.

Johannes Bjertnæs

Noen trives best med ski på beina. Noen har det best uten. Men du, Johannes, du flyr fort, både med og uten. Du utmerket deg tidlig som en sterk og habil skiløper, med mange gode resultater. Det er mange milepæler å nevne her, men en sterk 15. plass i NM junior i langrenn på Gåsbu i mars, samt 3. plass i nyttårsrennet på Beitostølen er blant forrige sesongs høydepunkter, som understreker at det er skisporet som er arenaen din. Niendeplass i VM-mønstring for junior nå nylig viser at du er på gang i år også. Du nærmer deg eliten.Men du har også tatt opp løping, egentlig for å trene opp formen før sesongstart. Men du må nok ha en vinnerskalle, for også her har du levert knallgode resultater, i både baneløp og terrengløp. Senest i august leverte du sterkt i Junior-NM, med finaleplass på 1500-meter som resulterte i ny pers og 9. plass.  Samlet sett er dette rett og slett litt av en prestasjon av en som nettopp har rundet 18 år.

Nora Christophersen

Nora, du startet din karriere som hockeyspiller i Ringerike Panthers da du var bare 9 år gammel. Jeg har forstått at du har foreldre som virkelig har stilt opp med støtte, motivasjon og ikke minst bil og drivstoff. Det krever mye reising, innsats og tid for å spille aktiv hockey her i distriktet, og du har virkelig brukt av livet ditt for å komme der du er som hockeyspiller i dag. Du spiller i dag for Lørenskog Ishockeyklubb og har plass på U18-landslaget. Hockey har jo tradisjonelt sett vært en mannsdominert sport – men jeg har forstått at gutta virkelig har fått merke på kroppen at du, Nora, er en tøff og offensiv «powerforward»-spiller med styrke og tempo. Dere jenter har gjort inntog her også og det er bra.

Nylig representerte du Norge under Ungdoms-OL på Lillehammer vinteren 2016, og har mottatt tilbud fra flere klubber om videre satsing. Hvor skal dette ende?  Uansett hvor det ender – vi gleder oss til å følge deg videre i karrieren.

Leonardo Pereira

Leonardo, du er en spennende type. Du har funnet din helt egen arena innen billedkunst, hvor du har tatt i bruk digitale tegneverktøy på en svært kreativ og nyskapende måte. Du har valgt Norges største formidlingsarena for ungdomskultur, UKM, som din formidlingskanal. Noen ytterst få er så heldige at de en gang eller kanskje to, får representere hjemfylket under den nasjonale UKM-festivalen i Trondheim.  Der har du, Leonardo, representert Jevnaker og Oppland hele tre ganger! Men det er kanskje ikke så rart, når vi hører hva profesjonelle kunstnere har sagt om dine arbeider, din perspektivbruk, og genuine forståelse av lys og skygge. Du har mange bein å stå på, men vi håper du utvikler din unike tilnærming til kunst videre, og vi håper prisen er til glede og nytte for å gjøre dette.

Anne Ingeborg Sogn Øiom

Anne Ingeborg, du har mange jern i ilden – samtidig. Du gjennomfører for tiden tunge studier i jus, og engasjement i Statens kartverk samtidig som du går hen og blir en av Norges beste skyttere! Du har arbeidet målbevisst i mange år med skytingen din, og du har vel vunnet det som er av stevner. I sommer slo du altså til på Landsdelsstevnet. Du vant med 347 poeng, og er dermed offisielt landsdelens beste skytter! I høst har du også markert deg sterkt i Nordisk mesterskap med en tiendeplass – og selv om jeg vet at du ikke var helt fornøyd med Landsskytterstevnet, så vet jeg at det bare er starten vi har sett. Jeg var en av de som benket seg foran skjermen når Kongelaget skulle i aksjon og det i grenda di Onsaker hos søskenbarnet mitt. Stor Den som fikk de største superlativene av reporterne, var du Anne Ingeborg. Det forteller mye om potensiale ditt. Det å ligge i Kongelaget med det presset det innebærer, er en viktig erfaring å ta med seg. Jeg håper virkelig at du satser videre.