Kulturprisen til Ungdomskorpset

Et enstemmig kommestyre besluttet å tildele Jevnaker kommunes kulturpris for 2016 til Jevnaker Ungdomskorps.

Prisen ble delt ut under korpset, og Jevnaker korforening, sin tradisjonelle julekonsert i Randsfjord kirke lille julaften. Det var en svært glad og overrasket leder Torond Torgersen og tydelig rørt dirigent Eirik Pladsen som tok imot prisen på vegne av korpset.

Ordfører Lars Magnussen la i sin gratulasjon vekt på korpset sin rolle som en av bygdas viktige kulturinstitusjoner - rett og slett en kulturell hjørnestein, som er tilstede på kulturarrangementer, festdager, glede og sorg... og tilstede i hjertet til alle oss  i Jevnakersamfunnet.

- Mottoet til korpset har alltid vært å glede andre med  musikk som folk liker å lytte til... og å glede personer som kanskje ikke alltid har det så lett. Like selvfølgelig som å spille på 17. Mai, er det å spille i Ringerike Fengsel. Er det rart folk er glade i dere?, sa ordføreren.

Jevnaker Ungdomskorps spiller for tiden sammen med Stranden musikkforening. Korpsene prioriterer å spille musikk folk liker, men dette har ikke hindret dem fra å satse ambisiøst også i konkurransesammenheng, med gode resultater. Hele regionen har glede av dette korpset, og senest i januar vant de publikumsprisen under Krafttak for Kultur for andre gang.

Lars Magnussen la også vekt på korpset sin viktige rolle i samfunnet og samtida. -Like viktig som å være en tradisjonsbærer er det å være en viktig kulturformidler i samtida, og for framtida. Lyden av Jevnaker ungdomskorps i 2016 er lyden av et showkorps som virkelig svinger når det er fest, og kan lage klump i halsen og stive nakkehår i høytid og alvor. Jevnaker Ungdomskorps er et korps for alle anledninger – et korps som også i framtida vil være en påle i Jevnaker kulturliv.

Jevnaker kommunes kulturpris består av blomster, diplom og kr. 10 000,-. Vi gratulerer!

Kulturprisen 2016