Læringsglede - ikke lærevansker

Lars Falao, portrett, fotografert utendørs ved Jevnaker skole, om vinteren.Lars Falao (55 år) er ny rektor ved Jevnaker skole. Han er gift, har to voksne barn og bor i Oslo. Falao kommer fra jobben som rektor ved Røyse skole, og er tidligere yrkesfaglærer ved Skedsmo videregående skole i 10 år. I samme periode var han sportslig og administrativ leder for LSK-akademiet, Lillestrøm sportsklubb. Falao er fotballtrener med B-lisens, har jobbet med herre- og damefotballen, og også med talentutvikling.

Opprinnelig er Lars Falao utdannet tømrermester og har praksis som håndverker og leder, før han gikk over til lærergjerningen. Han har tatt mastergrad i yrkespedagogikk om læringsglede:

- Jeg er opptatt av at det ikke finnes lærevansker og at alle utfordringer kan løses med et positivt utfall. Jeg ønsker å utvikle Jevnaker skole til en skole hvor elevene føler både tilhørighet og eierskap, sier den nye rektoren, som jobber med å utvikle et konsept for «Fremtidsrettet læringslandskap».