Medalje og ros for innsatsen

Hilde Brørby Fivelsdal med medaljen fra KS, Kommunenes organisasjon.Fem perioder i kommunestyret, og tre av dem som ordfører: Hilde Brørby Fivelsdal (46) har gjort seg fortjent til medalje, mener KS.

«Hilde er en omsorgsfull, uredd, raus og synlig person i lokalsamfunnet, som har utført sin ordførergjerning langt ut over det som kan forventes av en ordfører», heter det. Den tidligere ordføreren i Jevnaker får ros for at hun alltid har stilt opp, enten det har vært på offisielle arrangementer, i regi av lag og foreninger eller overfor enkeltmennesker.

Kommunenes organisasjon, KS, krever vanligvis 24 års virke for folkevalgte. For Hilde Brørby Fivelsdal er det gjort et unntak, på grunn av hennes omfattende innsats for samfunnet. CVen forteller om et aktivt og begivenhetsrikt liv, fra hun var leder i Jevnaker AUF og fram til i dag.

Brørby Fivelsdal har vært regionrådsleder i Regionrådet på Hadeland og leder i Rådet for Ringeriksregionen. Der er hun for tiden tilbake igjen, nå i et vikariat som regionkoordinator. I tilknytning til ordførervervet har hun sittet som kommunens eierrepresentant i blant annet Hadeland Energi, Ringerike utvikling, HRA, Hapro, Randsfjordmuseene og Ringerike kultursenter (byscenen.) Hun har også hatt styreverv i omstillingsstyret for Ringeriksregionen, Hadeland - nært og naturlig, Nasjonalt Glassmuseum, Jevnaker frivilligsentral, Vestviken 110, Ringerike utvikling og KLP.

I Jevnaker kommunestyre har hun hatt fem perioder, fra 1988-1991 og 1999-2015, de tre siste periodene som ordfører. Hun har engasjert seg i partisammenheng også sentralt, og har vært delegat til landsmøtet i Arbeiderpartiet flere ganger. Håndball ligger hennes hjerte nær. Også der har Hilde Brørby Fivelsdal tatt ballen og påtatt seg verv.