Nora til ungdoms-OL

Ishockeyspilleren Nora Christophersen, portrett med bur og hjelm.Nora Christophersen (14) er tatt ut til ungdoms-OL på Lillehammer. Jevnakerjenta begynte å spille ishockey som niåring, hos Ringerike Panthers:

– Det var rett og slett kjempegøy. Jeg ble frelst etter to treninger og bestemte meg for at jeg skulle komme på landslaget og bli uttatt til Ungdoms-OL i 2016. Fem år senere er begge målene nådd, sier Nora til avisen Hadeland.

I dag spiller hun på guttelaget til Lørenskog, som er i A-serien. Så å si hver dag kjører Nora to timer og 20 minutter for å komme til og fra trening. – Mandager er fridag og leksedag. Hvis du vil noe sted, må du satse. Nora viste tidlig at hun har ambisjoner og vil ha progresjon, så da legger vi til rette for satsing, sier mamma Hilde Christophersen.

Ishockeyspilleren Nora Christophersen i aksjon.Nylig reiste Nora Christophersen til U18-VM i Ungarn med landslaget (bildet), og møtte tre-fire år eldre jenter. Fysikken er på plass, etter blant annet mange tøffe økter i sandtak, hvor hun løper med dekk etter seg.

– Nora er nærmest som en eliteutøver å regne. Hun er veldig rask på skøytene, god teknisk og steintøff i toppen, sier hennes gamle trener i Ringerike Panthers, Tom Ulrik Torgersbråten til avisen Hadeland. Han mener at treningsviljen har brakt henne til Ungdoms-OL og landslaget.

Fakta om Lillehammer 2016

• Arrangeres fra 12.-21. februar 2016 på Lillehammer, Hamar, Gjøvik, Øyer og i Oslo.
  • 1100 unge utøvere i alderen 15 til 18 år skal konkurrere i 70 øvelser i de 15 olympiske vinterdisiplinene.
  • Lekene involverer ungdom på alle områder; både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
  • Lillehammer 2016 er navnet på det fjerde Ungdoms-OL.