Ekstraordinær båndtvang

- med umiddelbar virkning!

Har du hund? Da må du lese nøye her! Fra i dag innfører vi ekstraordinær båndtvang!

Jevnaker kommune har vedtatt å innføre ekstraordinær båndtvang med øyeblikkelig virkning fra 13.2.2019.

Rådyra sliter

Store mengder med snø skaper vanskelige leveforhold for viltet i kommunen, i tillegg har det vært mildvær og nedbør som har ført til skare som topplag. Dette vanskeliggjør forholdene for rådyra spesielt, og reduserer deres mulighet til å bevege seg og å finne mat. Hunder som løper løse kan føre til at rådyra blir jaget til døde, eller forbrenner livsviktig energi.

For å beskytte viltet ønsker vi å innføre ekstraordinær båndtvang i Jevnaker kommune med øyeblikkelig virkning gjennom fastsettelse av lokal forskrift hjemlet i lov om hundehold. Hunder skal så lenge forskriften gjelder holdes i bånd eller forsvarlig innestengt eller inngjerdet.

Enkelte unntak

Forskriften omfatter alle hunder med følgende unntak:

- Dresserte bufehunder

- Tjenestehunder (politi, toll, militær og redningstjeneste)

- Hunder under lovlig kvotejakt på gaupe

- Ettersøkshunder for skadet vilt i aktiv tjeneste

Forskriften gjelder til ordinær båndtvang inntrer 1. april 2019. Dersom forholdene tilsier det, oppheves den ekstraordinære båndtvangen.