Gratis inngang

- for alle jevnakringer i år også

Du vet vel at som innbygger i Jevnaker så får du FRI INNGANG på Kistefos? Takket være Sparebankstiftelsen i Jevnaker, Lunner og Nittedal kan alle som bor i kommunen vår komme GRATIS INN på Kistefos hele denne sommeren.

Bildet er fra sesongåpningen hos Kistefos i fjor, 2018.

Sol og fint vær under sesongåpningen i fjor, 2018. (foto:Knut Arne Breibrenna )

Nå på søndag er det åpning og igjen kan de friste med en spektakulær sesong. Direktør Egil Eide sier selv at 2019 er det største satsningsåret i Kistefos´ historie så langt! Så det lover bra for årets sesong, det store Jevankeråret 2019.

Dette skjer på søndag 26.mai:

KLOKKEN 11:
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen åpner utstillingen «Tempo, Tempo, Tempo». Utstillingen viser verker av 8 yngre kunstnere fra den norske kunstscenen og kan oppleves i Nybruket kunsthall. Utstillingen er kuratert av Rhea Dall.

KLOKKEN 12.30
Avdukingen av den verdenskjente kunstneren Yayoi Kusamas verk "Shine of Life". Dette blir det største utendørsverket av Kusama i Norden. Verket, som går i dialog med naturen, vannet og industrien, er laget spesifikt for Kistefos.
Den offisielle avdukingen blir utført av den japanske ambassadøren og Christen Sveaas.

Sopranen Gunda Marie Bruce, som forøvrig er selvutnevnt Hadelending, står for de musikalske innslagene fra scenen.

Du som innbygger i Jevnaker henvender deg til informasjonen på Kistefos for registrering. Du får fri inngang til området og utstillingen. Ønsker du guidet rundtur så koster det penger.

Årets store trekkplaster:

En skulptur av Yayoi Kusama avdukes søndag 26.mai. (foto: Kusama Studio)