Kultur har tatt over butikken

- bli med på KulturLab

Du har sikkert sett at det har blitt lys i vinduene igjen i lokalene til tidligere «Vaage bok & leker». En dag før påske var det konsert der med Alf Bretteville-Jensen og på fredag som kommer er det stand-up show.

Hva skjer, tenker du, kanskje?

– Tanken er å bruke lokalet til litt forskjellig. Alt fra å diskutere framtidens kulturpolitikk til å arrangere konserter og stand-up, sier kulturleder Øyvind Norstrøm. Nå har han og noen til i kulturavdelingen i Jevnaker kommune flyttet ganske så midlertidig inn i Storgata 7.

Bildet viser tre ulike bilder fra Kulturlab'n i Storgata 7. På bildene ser vi blant andre Øyvind Norstrøm og Anita K. Haugland.

Kultur for framtida

Det hele startet med at politikerne i Jevnaker ønsket seg en ny kulturstrategi og at innbyggerne skulle involveres i denne prosessen, men så var det det å treffe innbyggerne i Jevnaker, da. – Tanken er at vi skal teste ut litt forskjellige møteplasser, forteller Anita K. Haugland som jobber med innovasjon i kommunen.– Møteplasser mellom kommunen og innbyggere er et behov i tillegg er det et ytret ønske om flere sosiale møteplasser i sentrum, så da slo vi det sammen! Så nå skal vi ha åpent her i Storgata 7 til både sosiale samlinger og snakke sammen om framtidens kulturpolitikk. Fram til juni skal det som nå heter KulturLab holde til i lokalene og Norstrøm skyter inn: – Folk opplever nok kommunehuset som litt formelt. Der man snakker med ordfører eller rådmann. Vi ønsket derfor å være på gateplan midt i sentrum.

Workshops

Det har vært flere møter mellom kommunen og innbyggerne den siste tiden i KulturLab’n. På veggene henger det gule post-it lapper og på en står det: «Tørre å gå utenfor boxen» og på en annen står det: «Aktiviteter i skoleferier» Her er det mange ønsker som er notert ned i jakten på hvordan kulturen i Jevnaker skal være i årene som kommer. Post-it lappene og tilbakemeldingene fra folk vil bli innlemmet i kulturstrategien som politikerne vil få på sitt bord etter sommeren. – Vi må finne ut hvordan vi best mulig kan jobbe for et godt kulturtilbud i framtida. Skal vi nullstille alt eller fortsette som før? Derfor har vi invitert innbyggerne med. Vi har snakket om hva som er typisk for Jevnaker, men også mye om hvordan vi alle kan være sammen om tjenestene? Hvordan være samskapende, både kommunen og de frivillige? Og vi har hatt noen glitrende runder med innbyggerne allerede, forteller Anita K.Haugland og Øyvind Norstrøm.

Anita K. Haugladn og Øyvind Norstrøm ser på gule post-it lapper som henger på veggen.

Workshops: Anita K.Haugland og Øyvind Norstrøm ser på mange av de gule post-it lappene etter forrige workshop.

Aktiviteter av mange slag

KulturLab skal være i lokalene ut mai. Noen ettermiddager vil det være åpent slik at man kan komme innom og slå av en prat eller kanskje du vil komme med forslag til hvem som fortjener kommunens hederspris. Forslagskassa er klar. Andre dager blir det ulike arrangementer. Fredag førstkommende, den 26.april, blir det stand-up showet «Sånn at du vet det» med Aleksander Økland og Sondre Stømer. Til uka åpner Kulturskolens kunstelever en egen Van Gogh-inspirert utstilling.

Stikk innom, da vel!