TV-aksjonen 22. oktober

Mina Skogsberg Ekern, Maria Kristine A. Opsahl og Elise Aleksandra Fanebust, Jevnaker ungdomsskoleMina Skogsberg Ekern, Maria Kristine A. Opsahl og Elise Aleksandra Fanebust, 8. klassinger ved Jevnaker ungdomsskole, er klare til innsats.

Søndag 22. oktober er det klart for årets TV-aksjon, og lokale bøssebærere står klare.

• "Bra å hjelpe de som trenger det"
  • "Bra følelse"
  • "Vi føler at vi gjør noe godt".

Det sier elever ved Jevnaker ungdomsskole som har meldt seg frivillig til å samle inn penger 22. oktober 2017. De har innsats for andre som valgfag ved skolen. Temaet for årets TV-aksjon er midt i blinken for dem som selv er under utdanning:

"Hvert barn er en mulighet" er årets aksjon og inntektene går til Unicef, FNs barnefond. Unicef jobber for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

- Elevene får innsikt i at skolegang ikke er noen selvfølge på verdensbasis, i hvert fall ikke gratis utdanning som det er i Norge. Vi får satt betydningen av utdanning i perspektiv. I faget har vi brukt undervisningsopplegget fra Unicef og sett hva det betyr for et land når hele generasjoner blir avskåret fra utdanning, forteller lærer Anniken Godell.

En ekstra motivasjon er at skolen har syriske elever som har fortalt om sine erfaringer.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Mer om TV-aksjonen 2017