Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Flere smittet av Covid-19 i Jevnaker

I løpet av ettermiddagen tirsdag er ytterligere tre personer bekreftet smittet av Covid-19 i Jevnaker. Det betyr at 14 personer har påvist smitte. De tre siste smittetilfellene er lokale innbyggere derav en kommunalt ansatt i Helse- og omsorgstjenesten. Den ansatte jobber ikke i pleien inne på Jevnaker omsorgs-og rehabilteringssenter.

Jevnaker kommune har de siste dagene opplevd en økende Covid-19 smitte. I ettermiddag ble det bekreftet at ytterligere tre personer er rammet av viruset. Det er en kommunalt ansatt kvinne i 30-årene og to innbyggere, en mann i 50-årene og en kvinne i 60-årene. Tidligere i dag ble også fire utenlandske arbeidere bekreftet smittet. Arbeiderne er knyttet til E16-utbyggingen. Det betyr at tirsdag kveld er 14 personer smittet av Covid-19 i Jevnaker. Smittesporing og karantene er rutinemessig iverksatt, forteller kommuneoverlege Marthe Amanda Ottersen Bergli.
– Situasjonen er bekymringsverdig, men vi jobber godt for å skaffe oss god oversikt og spore smitten. Vi gjennomfører blant annet utvidet testing for å få kontroll. Vi har to smitteklynger per nå. Den ene er importsmitte via utenlandske arbeidere. Den andre er blant de lokale innbyggerne våre og de fleste kan spores tilbake til et privat selskap i Ringerike som det tidligere har vært skrevet en del om. De siste tre tilfellene jobber vi med nå.

Ingen smitte på JORS

Det ingen registrert smitte inne blant beboere ved Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter, JORS. Heller ingen barn i våre barnehager eller skoler er bekreftet smittet, men noen barn er i karantene.
–  Vi forsterker smittevernet ved JORS for å unngå smitte inn i institusjonen. Dette innebærer blant annet at vi vil be pårørende bruke munnbind på besøk til sine nærmeste og at alle ansatte bruker hansker og munnbind i enhver situasjon. Vi forsterker også smittevernet i kommunen for øvrig, informerer kommuneoverlegen.

Kommuneoverlegen har ansvar for håndteringen lokalt og kommunen er i dialog med sentrale helsemyndigheter. Ordfører Morten Lafton sier kriseledelsen tar situasjonen på største alvor og følger opp alle tjenesteområder.
–  Det jobbes godt i alle sektorer i kommunen for å forebygge og begrense smitteomfanget. Foreløpig er smittetilfellene knyttet til to ulike grupperinger som kommuneoverlegen nevnte, så vi har en viss oversikt over smitten i kommunen vår.

Følg innstrammingene

Lafton oppfordrer alle til å følge de innstrammingene som regjeringen la fram i går og at man begrenser nærkontakter og sosiale sammenkomster.
– Nå må vi hjelpe hverandre til å ta et skikkelig løft sammen. Sammen kan vi klare å sette en stopper for smittespredningen, men da må vi ta de forholdsregler vi kan. Begrens hvem du er sammen med, hold deg hjemme når du ikke føler deg frisk, hold avstand og vask hender. Hvis alle gjør dette, så er mye gjort.

Har du spørsmål om koronasituasjonen i Jevnaker
kan du sende en e-post til:
korona@jevnaker.kommune.no
eller ringe koronatelefonen: 948 13 228