Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Fra de yngste til de eldste!

- ansatte omdisponeres

Bildet viser noens om står og snakker inne i korridoren inne på Jevnaker omsorg-og rehabiliteringssenter

–  Jeg gleder meg! Jeg kjenner det i kroppen! Men, i kveld kommer jeg nok til å være veldig spent, ler Vahida Atic. Hun har jobbet i Hovsenga barnehage siden 1997, men på grunn av Koronaviruset er barnehagen stengt, og denne uka har hun sammen med flere andre fra Oppvekst fått opplæring i å jobbe på JORS.

Av Anette Skafjeld

På et av møterommene på Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter (JORS) sitter det fem ansatte som er vant til å jobbe med de aller yngste innbyggerne i Jevnaker. Fire av dem kommer fra et par av barnehagene våre og ei fra SFO på Bergerbakken skole. Nå lytter de nøye til Elin Håkonsløkken Teslow som er helsefaglig rådgiver.

– Målet er at dere skal øke livskvaliteten til de som bor her, forteller hun.

Stort behov

– JORS er en faginstitusjon, men det er også hjemmet til de som bor her. Beboerne våre skal ha et så vanlig liv som mulig, gjøre hverdagslige og hyggelige ting. Alle er forskjellige, alle har ulike behov, og der kommer dere inn i bildet! De siste ukene har vært litt ekstra stille og annerledes for våre eldre. Kanskje flere kan få seg en tur ut nå, lese bøker, spille spill eller få litt mer selskap til måltidene.

Det er nå to uker siden Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter ble mer eller mindre hermetisk lukket. Koronaviruset som har rammet Norge har ført til at det ikke er tillatt med besøk på sykehjemmet. Når i tillegg flere ansatte har vært i karantene på grunn av frykt for smittefare, har det vært færre på jobb. Dette har resultert i færre turer ut og mindre sosialt samvær for beboerne. Men nå kommer det flere varme hender til. Jevnaker kommune har opprettet en ressurspool som består av ansatte som jobber i enheter som er midlertidig nedstengt som følge av viruset. Nå omdisponeres de til å jobbe innen områder kommuneledelsen ser det må priorteres flere ressurser, som blant annet innen kriseledelse, helse og renhold.

Hele 11 ansatte fra skole og barnehagene i Jevnaker er omdisponert, og fem av dem skal nå innta avdelingene Bergerly, Fjellheim og Randsro for å være trivselsverter for mennesker med demens.

Bildet viser Vahida Adic

Gleder seg: Vahida Atic gleder seg til å prøve seg på JORS etter å ha jobbet i Hovsenga barnehage i over 20 år.

Veldig spent

Anne Bjerkås fra Samsmoen barnehage har bakgrunn fra helsevesenet, men det begynner å bli lenge siden. –  Jeg må innrømme at jeg var veldig spent da jeg fikk beskjed om at jeg skulle omdisponeres, men nå bare gleder jeg meg til å møte de på avdelingen der jeg skal være. Tenk, mange av de har ikke hatt besøk av pårørende på lenge, så det blir fint for dem å få oss på besøk.

I tillegg til å gjøre ulike aktiviteter med beboerne skal de opprinnelige skole- og barnehageansatte avhjelpe helsepersonalet slik at de kan konsentrere seg mer om hovedområdene innen helse, medisiner og stell. – Jeg tror ikke dette blir så annerledes for dere, forsikrer Elin Håkonsløkken Teslow. – Dere er gode på omsorg, gode på å få kontakt med nye mennesker. Det er akkurat det vi trenger nå.

Hvor lenge de skal bli i jobben som trivselsverter på JORS vet ingen. I første omgang har de fem byttet ut barna til over påske. Er det litt skummelt å bli satt til noe helt nytt og annerledes? –  Nei, ler Vahida Atic. –  Jeg har egentlig alltid hatt lyst til å jobbe med eldre og nå får jeg muligheten. Det er jo artig å prøve noe annet etter alle disse årene. I tillegg tenker jeg at dette er mitt bidrag inn i den felles dugnaden vi har nå, mot Koronaviruset. Så jeg tror dette blir bra.

Bildet viser fem personer utenfor Jevnaker omsorgs- og rehabiliteringssenter

Fra de kommunens yngste til JORS: omstillingen i Jevnaker er i gang som følge av koronaviruset. Disse fem skal jobbe noen uker på JORS som trivselsverter! (Alle foto:Anette Skafjeld)

Denne omdisponeringen er utrolig viktig og verdifull for Jevnaker kommune og vi er svært takknemlige for den positivitet og stå-på-viljen våre ansatte viser i denne uvante og litt uvirkelige situasjonen. TUSEN TAKK!