Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Jevnaker InnovasjonsLab

- gratis workshop for næringslivet

-Vi har stor tro på at det både betyr nye produkter og tjenester, men også inspirasjon og optimisme, forteller rådmann, ordfører og næringsrådgiver i Jevnaker kommune. Kommunen tilbyr i samarbeid med Sparebankstiftelsen Jevnaker, Lunner og Nittedal og designbyrået Halogen, et kurs i tjenestedesign for næringslivet og gründere. Målet er å lære mer om kreativt idearbeid og design som innovasjonsverktøy.

Bildet viser rådmann, ordfører og næringsrådgiver inne i butikken Eline på Nesbakken.

Prøv denne, du, sier ordfører Morten Lafton med et bredt glis. Inne hos klesbutikken Eline på Nesbakken blir det latter når ordføreren sammen med rådmann, Erling Kristiansen, prøver å få kommunens næringsrådgiver, Hans Tollef Solberg til å fornye garderoben med en laksefarget sommerskjorte. Næringsrådgiveren på sin side er opptatt av nytenking og innovasjon, men om han skal bytte ut blått med rosa eller fersken, er han litt usikker på. Det han derimot er sikker på, er at Jevnaker kommune nå iverksetter et kreativt prosjekt for næringslivet.

Bidra til utvikling lokalt

I og under kriser som Koronapandemien oppstår det stor frustrasjon og mye bekymring, men også et mulighetsrom for å utvikle nye forretningsområder. Det mulighetsrommet ønsker Jevnaker kommune å utnytte. Derfor har de sammen med Sparebankstiftelsen et ønske om å tilby metodekurs og idéforedling under veiledning av landets ledende tjenestedesignbyrå, Halogen.  Vi kaller dette Jevnaker InnovasjonsLab. Rådmann, Erling Kristiansen, utdyper. Vi vil gjerne bidra til utvikling av lokalsamfunnet, og kommunens oppgave i denne sammenheng er å lage en arena for næringslivet, et møtepunkt hvor man skal jobbe med konkrete ideer.

Gratis innovasjonskurs

Jevnaker InnovasjonsLab er et gratis kurs for det lokale næringslivet. Det vil gi innføring i innovasjonsteori - og praksis; herunder skape nye ideer, som blir til nye forretningsområder for deg og din bedrift. Sammen skal næringslivet videreutvikle og motivere hverandre ved å møtes, lære og inspirere hverandre.  – Mange næringsaktører i Jevnaker har vært hardt rammet grunnet Covid-19.  På kort sikt har det vært behov for kontantstøtte.  Nå når den akutte situasjonen har kommet litt på avstand, er det viktig å se framover. Mange har derfor et offensivt bilde av hvordan framtiden ser ut og hvilke muligheter som kan åpne seg i en for mange krevende situasjon, forteller Hans Tollef Solberg, næringsrådgiver, – Derfor ønsker vi i kommunen å bidra til å se mulighetene.

Hva er tanken bak?  – Vi har tro på at kunnskap om hvordan man foredler ideer, og at innsyn i metoder for å arbeide frem «prototyper» vil øke sannsynligheten for å lykkes med utvikling av nye forretningsområder, sier rådmann.

Workshops før sommeren

Dette er et learning-by-doing kompetanseutviklingskurs for offentlige og private tjenestetilbydere i Jevnaker kommune, med tjenestedesign som tilnærming. Kurset starter med en introduksjon, et webinar på en time, deretter to workshops på fire timer som gjennomføres nå i juni.

Det er valgt Tjenestedesign som verktøy. Grunnen til det er at Tjenestedesign et godt egnet rammeverk for innovasjon og har en verktøykasse som gjennom noe opplæring og utprøving, raskt kan tas i bruk. Ved å forstå tjenesten fra brukerens perspektiv, og se helheten i brukeropplevelsen, kan vi designe tjenester som skaper en reell verdi for de som skal bruke dem, forteller Mari Siljeholm fra Halogen, som sammen med Jonathan Romm står for gjennomføringen av workshopen.

Påmelding innen 8.juni

Om næringsrådgiveren lot seg lure til å kjøpe en lakse- eller ferskenfarget skjorte? Det får du se om du deltar på Jevnaker InnovasjonsLab. Hans Tollef Solberg håper i alle fall at innovasjonsprosjektet kan bidra til å være et godt verktøy for å se muligheter og se verdien av samarbeid mellom aktørene. Det er næringsaktørene selv som kan sitt fag, men innovative metoder kan være et godt verktøy for å utvikle faget. Påmeldingsfristen er 8.juni!

SLIK GJØR DU:

Dersom du og din virksomhet har problemstillingen/casen klar kan du melde deg på her: PÅMELDING

Dersom du vil diskutere eller få noen råd og tips før webinaret, ta kontakt med:

Innovasjonsrådgiver, Anita K. Haugland på mobil: 928 00528 eller e-post: akh@jevnaker.kommune.no.

Næringsrådgiver, Hans Tollef Solberg, på mobil  905 69 517.

Les mer om Jevnaker InnovasjonsLab her og få oversikten over hele programmet: Jevnaker InnovasjonsLab

Bildet viser rådmann i Jevnaker, Erling Kristiansen, næringsrådgiver, Hans Tollef Solberg og ordfører i Jevnaker, Morten Lafton. De står ute i gata på Nesbakken ved Storgata blomster.

Velkommen til workshop! Vi håper å se deg på Thorbjørnrud hotell, sier rådmann, næringsrådgiveren og ordfører i Jevnaker! (Alle foto: Anette Skafjeld)