Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Rigger oss til sommeren

- bli med oss, da vel!

Bildet viser Kjetil Bredesen og Bård Brørby som tuller litt. De er på lekeplassen ved samfunnshuset.

– Vi blir kanskje to fortapte menn og de grenseløse! ler Kjetil Bredesen og Bård «Bobby» Brørby mens de prøver å late som det er helt greit å bli tatt bilde av utenfor Samfunnshuset i begynnelsen av februar. – Ja, vi skal altså være 12 stykker som tør å være litt gærne og helst tenke litt nytt!  Så kom igjen, sleng dere med, sier de mens de gliser fra øre til øre.

Av Anette Skafjeld

De to lokalpolitikerne er blant flere folkevalgte som har fått oppdraget fra kommunestyret om å ta ideen om Fjordlandsbyen Jevnaker et skritt videre. Etter all oppmerksomheten som har vært etter sommeren 2019, åpningen av The Twist i september og artikkelen i Dagens Næringsliv nå på nyåret, skal de ha fokus på sommeren 2020. –  Vi skal rigge oss for sommeren!

Han, hun og hen

Det såkalte Oppgaveutvalget Fjordlandsbyen skal bestå av fem politikere og sju innbyggere. Nå er det litt spente på hvem de sju innbyggerne skal være. – Det kan være en han, hun eller hen! Gjerne noen med kreativ hjerner og gode ideer. Brørby og Bredesen er helt sikre på at noen jevnakringer vil være med å forberede sommeren 2020. –  Vi trenger å knytte til oss deg som brenner for bygda vår. Du må være interessert i utviklingen av bygda vår og gjerne ha et stort og fint kontaktnett! Det er i alle fall det de folkevalgte ønsker seg, innrømmer de gladlig. Representantene fra kommunestyret er Geir Olsen, Synne B. Munkerud, Cecilie J. Sandbakken, Kjetil Bredesen og Bård Brørby. Sistnevnte er leder for utvalget.

Startet med visjonen Fjordlandsbyen

Det hele startet i 2018 med kommunestyrets ønske om å intensivere sitt engasjement for økt verdiskaping og aktivitet i Jevnaker. En innovasjons- og samskapingsprosess ble iverksatt våren 2018. Fellesnevneren for mange av idéene som kom fram i prosessene, var tilgangen til eller beliggenheten ved Randsfjorden. Denne attraktiviteten vil være kjerneverdien for videreutvikling av Jevnaker, enten det gjelder verdiskaping, boliger eller møteplasser. Ut fra dette kom visjonen «Fjordlandsbyen» Jevnaker. Det nyopprettede Oppgaveutvalget Fjordlandsbyen ønsker å videreføre den skaperkraften, det engasjementet og de kreative kreftene som ble sluppet løs i samskapningsprosessen.

"Alle" vil til Jevnaker

Sommeren 2019 ble en sommer med mye besøk. Enten det var av badegjester, lokalmat-entusiaster, arkitekter eller kunstelskere. Jevnaker var på alles lepper. (Det føltes i alle fall sånn). Randsfjordfestivalen fortalte etter fjorårets sesong at drøyt 40.000 badende var innom Badeparken. Og selv avisen The New York Times anbefaler nå leserne sine om å besøke den stille landsbygden i Norge for å se mesterverket The Twist–  Det betyr at det kan bli mange besøkende også denne sommeren, forteller Bård Brørby som ønsker seg tog til Jevnaker stasjon, leie av el-sykler og et levende sentrum på Nesbakken.

Nå håper han at flere vil drømme høyt og bli med i oppgaveutvalget. Han tror det kan bli et par møter i måneden fram til sommeren. – Det kan selvfølgelig bli en dugnad i ny og ne, men i første omgang så er dette tenkt som et fora for ideer som igjen skal bli til noe konkret. Vi vil gjerne ha med deg som har gjennomføringsevnen, sier han og ber folk melde sin interesse ved å søke elektronisk her:

PÅMELDING innen 25.februar.

Har du spørsmål - ta kontakt med et av medlemmene i Oppgaveutvalget.

E-postene deres finner du på denne siden:

Bård Brørby, leder

Kjetil Bredesen

Synne B. Munkerud

Geir Olsen

Cecilie J. Sandbakken

Bildet viser Kjetil Bredesen og Bård Brørby utenfor samfunnshuset. De smiler.

Trenger deg! Oppgaveutvalget Fjordlandsbyen trenger engasjerte innbyggere som brenner for bygda si og vil rigge Jevnaker for sommeren 2020. (Foto: Anette Skafjeld)