Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Smittetilfelle på Bergerbakken skole

En elev på 4.trinn ved Bergerbakken skole er i ettermiddag bekreftet smittet av Covid-19. Det fører til at hele 4. og 1.trinn med lærere og kontaktpersoner nå er satt i karantene. Karantene gjelder for 10 dager, til og med den 6.november. Karantenetiden er satt utfra siste nærkontakt for elevene med den smittede.

Bildet viser bergerbakken skole

Smittesporingen er i gang nå i ettermiddag og alle nærkontakter til denne eleven kontaktes direkte av smittesporingsteamet i Jevnaker kommune. Eleven som er bekreftet smittet er i fin form og har ingen symptomer. I morgen formiddag testes elever og lærere på 4.trinn. Elevene i 1.trinn vil bli kontaktet i morgen av smittesporingsteamet og testing skjer i løpet av helgen.  – Vi er dessverre ikke overrasket over at en elev er smittet. Vi har den siste tiden hatt flere nærkontakter i karantene. Denne eleven har vært i karantene siden bekreftet smitte hos et familiemedlem, sier kommuneoverlege Marthe Amanda Ottersen Bergli.

Øvrige trinn møter på skolen

De øvrige elevene på Bergerbakken skole skal møte til undervisning som normalt fredag den 30.oktober. Det er kun 1.og 4.trinn som er i karantene grunnet Covid-19. Kommuneoverlegen forstår dersom det nå er en del engstelige barn og voksne på Jevnaker.

–  Først vil jeg si til de som har barn som skal møte på skolen i morgen: Det har ikke vært kontakt med andre trinn på Bergerbakken i denne perioden. Jeg er ikke redd for at dette har økt smittefaren for andre elever på skolen. Dersom vi får nye opplysninger vil vi umiddelbart karantenesette de det gjelder. Per nå har vi ikke mistanke om det.

Nærmere 80 barn er nå i karantene ved Bergerbakken skole.

–  Til de som når har barn hjemme i karantene, vil jeg si at det er umulig å unngå nærkontakt med sine barn. Vi ber derfor foreldre om å være ekstra varsomme på egne symptomer og holde seg hjemme dersom de er i tvil om de har symptomer eller ikke. Ta kontakt med oss på koronatelefonen, så kan vi hjelpe deg.

Når det gjelder Covid-19 settes ikke nærkontakter til nærkontakter i karantene. Det betyr at dersom en i husstanden er satt i karantene, er ikke de andre i husstanden det. – Vi følger alle regler, presiserer Bergli. –  Dette er kompliserte rutiner, derfor har smittesporingsteamet detaljert kunnskap om disse reglene og hvem som skal i karantene eller ei. Er du usikker, kan du få nærmere avklaring på koronatelefonen.

Bevar roen

–  I går sa vi at vi ikke hadde nye smittede. I dag har vi fått et nytt smitteoffer. Jeg skjønner at enkelte blir bekymret. Jeg vil presisere viktigheten av at vi alle følger kommuneoverlegens anbefalinger i hverdagen i tillegg til regjerings innstramminger og bevarer roen så langt det er mulig.

Kommuneoverlegens anbefalinger finner du her.

- Det er viktig at vi alle tar smittevernet på alvor. Vi i kriseledelsen følger situasjonen nøye og vi vurderer til enhver tid hvilke tiltak skal iverksettes, sier ordføreren og oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på kommunens hjemmeside.

Har du spørsmål om Covid-19?

Send en e-post: korona@jevnaker.kommune.no eller
ring Koronatelefonen: 948 13 228