Valget 2019

- slik blir det nye kommunestyret

Arbeiderpartiet beholder makta i Jevnaker og Morten Lafton blir ordførerer. Arbeiderpartiet får 9 av de 19 representantene i kommunestyret, mens både SV og Høyre mister en representant. Det viser resultatet etter årets kommunestyrevalg.

Bildet viser en som leverer sin stemmeseddel ved årets valg.

Valgoppslutningen i Jevnaker var på 63,3 prosent og mens Arbeiderpartiet gikk tilbake på landsbasis, gikk de frem i Jevnaker og fikk en representant mer enn ved sist kommunestyrevalg.

Kommunestyret består av 19 representanter og det nye kommunestyret i Jevnaker blir seende slik ut:

Ni representanter fra Ap:

Morten Lafton, Synne Brørby Munkerud, Kjetil Bredesen, Kristine Belsby, Cecilie Johansen Sandbakken, Per Gunnar Nygård, Liv Marit Lien Glemmestad, Marit Krogvold Eriksen og Ragnhild S.D. Nortstrøm.

Tre representanter fra SP:

Harald Antonsen, Sondre Imsgard og Hans Jørgen Skulstad.

To representanter fra SV:

Tommy Lafton og Bård Brørby.

To representanter fra FrP:

John Bisgaard og Martin Greftegreff.

To representanter fra H:

Geir Olsen og Vibecke Olsen.

En representant fra MDG:

Arvid Udo de Haes.

Hvis du vil ha med deg alle detaljene over hvem som fikk flest stemmer, slengere og hele valgoppgjøret så kan du lese det: TRYKK HER

Bildet viser Morten Lafton

Ny ordfører: Morten Lafton tar over som ordfører i Jevnaker etter Lars Magnussen. Begge fra Arbeiderpartiet.

Nytt kommunestyre konstituereres den 10.oktober.