Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 10.00-14.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Fortsetter med stengte skoler og barnehager

- ny vurdering etter påske

–  Vi er ikke overrasket over at det blir en forlengelse av stengte skoler og barnehager, men vi skjønner at det begynner å tære på for enkelte. Det er ikke like enkelt å sjonglere jobb med hjemmeskole, sier Morten Lafton, ordfører i Jevnaker. I dag ble det kjent at myndighetene forlenger restriksjonene i samfunnet for å forhindre smitte av Koronaviruset. Tiltakene forlenges fram til 13.april.


barn som leker

(foto:arkiv/Anette Skafjeld)

 

Fortsatt stengt

I ettermiddag ble det kjent at de historisk strenge tiltakene som ble iverksatt torsdag for snart to uker siden forlenges fram til over påske. Regjeringen mener at de nye tallene fra Folkehelseinstituttet viser at koronatiltakene virker. Det betyr at det fortsatt er stengt for besøkende på JORS og andre offentlige kontorer i Jevnaker. Treningssenter, hudpleie og frisører holdes stengt og arrangementer skal avlyses. Og det er kun tilbud om plass i barnehage og skole til de barna som har foreldre som jobber innen det som blir ansett som samfunnskritiske funksjoner. Det gjelder blant annet de som jobber innen helse- og omsorg, brann- og redning, IKT, renhold, barnevern, forsvar og kriseledelse med flere. Full oversikt får du her: hos ks.no. 

 

 

Noen barn får tilbud

Den siste uken har det vært rundt 14 barn i barnehagene og mellom 2-15 elever i skolene på Jevnaker. Dette tallet kan komme til å øke litt i tiden framover, men det er fortsatt slik at begge foreldrene må ha en jobb innenfor det som karakteriseres som samfunnskritiske funksjoner for å få plass. – Foresatte må dokumentere at begge foresatte er i et slikt arbeidsforhold. Tilbudet vil gjelde innenfor ordinær arbeidstid for barnehager og barneskolene. Det presiseres at omsorgstilbudet gis til de som ikke klarer å løse dette selv. Ta kontakt med styrer eller rektor, helst som melding i visma, eller på epost, informerer Turid Briskelund som er skolefaglig rådgiver i Jevnaker. 

Hun forteller at hjemmeundervisningen vil fortsette som i dag.

– Skolene er godt i gang med fjernundervisning på alle klassetrinn 5-10. trinn, og tilpasset undervisning for 1-4. trinn. Dette videreføres så lenge skolene er stengt, informerer Briskelund. 

 

Må støtte hverandre

For oss i Jevnaker betyr det at samfunnet vårt vil stå stille i ukene som kommer også. Det er vanskelig for mange. Både for de som er permittert, hjemmearbeidende med barn, det lokale næringslivet og for de av våre eldre som nå ikke får besøk lenger av sine nære og kjære. Ordfører Morten, sier at det er nå det gjelder: –  Det er en prøvelse dette her. Vi må minne oss selv på hvorfor vi gjør dette. Vi gjør det for naboen du pleier å møte ved postkassa som nylig er hjerteoperert, vi gjør det for klassevenninnen til 8-åringen som har en immunsykdom og vi gjør det for deg som er kreftpasient. Vi gjør dette for at vi skal prøve å unngå spredning av koronaviruset som vi ser har tatt så mange liv i andre land.  Jeg har stor tro på at dersom vi står sammen, så skal vi komme oss igjennom dette. Vi i Jevnaker er vant til å støtte hverandre. Det skal vi fortsette med!


Bildet viser Morten Lafton, ordfører

 

Oppdaterte opplysninger finner du alltid på disse nettsidene:

Fhi.no

Helsenorge.no

ks.no

Nav.no

Vår lokale koronatelefon har nummer: 94 14 97 07 og besvarer spørsmål fra klokka 08-18 (hverdager) og 10-14 (helgen).