Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Mutert virus påvist i Jevnaker

Jevnaker kommune har i skrivende stund tre aktive smittetilfeller av Covid-19.
Fredag ettermiddag bekrefter kommuneoverlege Marthe Bergli at et av smittetilfellene er den såkalte "UK-varianten", et mutert koronavirus med opphav i Storbrittania.

Dette er det samme viruset som hadde sitt utbrudd i Nordre Follo for en måned siden. Varianten er mer smittsom, men gir etter all sannsynlighet ikke mer alvorlig sykdom, enn variantene som har dominert i Norge så langt.

Det er også mistanke om at de to øvrige smitetilfellene er samme UK-variant. Det er bestilt gen-sekvensering for disse to tilfellene, og svar vil foreligge kommende uke,

- Vi vurderer å ha kontroll over situasjonen. Smittebildet i regionen tilsier at et mutert virus før eller siden kunne oppdages også hos oss, sier kommuneoverlegen. Hun ber likevel innbyggere i Jevnaker om å akkurat nå være ekstra påpasselige med å følge smittevernregler, holde avstand, begrense sosial kontakt og benytte maske på butikker og steder hvor det ikke er mulig å holde avstand.

Innbyggere oppfordres til å ta kontakt for koronatest selv ved beskjedne symptomer som kan minne om forkjølelse, luftveisplager eller lignende.

Koronatelefonen: 948 13 228

• TAST 1 for bestilling av korona-test (Åpent kl.08:00-11:00)
  • TAST 2 for generell veiledning og avklaring av spørsmål (kl.13:30-14:30) Vi oppfordrer til å rette henvendelsen pr. e-post om dette er mulig. Alternativ: kontakt helsedirektoratets informasjonstelefon, tlf. 815 55 015
  • TAST 3 for å registere nærkontakter (kun for smitteteam/kommuneleger i andre kommuner). Alternativt benytt telefonnummer 97 69 48 59

Mistanke om smitte?

• Dersom du tror du er smittet/syk og har symptomer på luftveisinfeksjon, ring kommunen for timebestilling av Korona-test: 948 13 228 og tast 1.
    Telefonen er betjent på hverdager i tidsrommene 08:00-11:00
  • Selve testingen foregår ved JORS
    Testtidspunkt vil du få tildelt i det du henvender deg til oss.

Spørsmål om Korona?

Vi oppfordrer deg til å sende epost til korona@jevnaker.kommune.no

Alternativt kan du ringe Koronatelefonen: 948 13 228 og tast 2 - åpen mandag til fredag fra klokka 13:30-14:30. Du kan også ringe Helsedirektoratets informasjonstelefon, tlf. 815 55 015.

Du møter kvalifisert helsepersonell som svarer på dine spørsmål. Dette må ikke forveksles med legevakt.

Vi oppfordrer alle som har mulighet, til å sette seg inn i informasjon som finnes på nettet før man tar kontakt med telefontjenestene.