Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 10.00-14.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Ny koronatiltak fra 5.november

- hold dere hjemme!

- Min beskjed til det norske folk er: Hold dere mest mulig hjemme. Ha minst mulig sosial kontakt med andre. Sammen kan vi snu den skumle utviklingen i smittetallene, men det krever at vi alle er med på en skikkelig dugnad de neste ukene, sa statsminister Erna Solberg til pressen og det norske folk tidligere i dag. Regjeringen innfører nå nye nasjonale smitteverntiltak.


Det blir mange råd og regler for tiden. Stadig oppdateringer. Stadig anbefalinger om færre sosiale aktivteter. Men det er nå det gjelder. Det er nå vi kan være med å begrense spredningen av Covid-19 i Norge og i Jevnaker. Og dersom du er i tvil om noe er lurt å gjøre...så er du egentlig ikke i tvil. Er du i tvil om det er lurt å delta på noe, reise et sted eller invitere noen, så lytt til magefølelsen din: Er du i tvil - så er du ikke i tvil!

Her kommer et utdrag av de nye oppdaterte anbefalingene fra regjeringen:  

Bildet viser noen anbefalinger fra Erna Solberg

(Plakatene har vi lånt fra statsminister Erna Solberg på Facebook)

Hold dere til enhver tid oppdatert hos fhi.no

Andre viktige regler:

Private sammenkomster og arrangement:
Grense på inntil 20 personer på private sammenkomster på offentlige steder og i leide lokaler og 50 personer på innendørs arrangement uten fastmonterte seter. Innendørs kan det være inntil 200 personer på arrangementer hvor alle i publikum sitter i fastmonterte seter.

Skoler og utdanning:
Alle universiteter, høgskoler og fagskoler skal vurdere om de i perioden fremover kan redusere undervisning og annen aktivitet som bidrar til økt mobilitet, blant annet press på kollektivtrafikken. Videregående skoler og ungdomsskoler må forberede seg på at tiltaksnivået kan bli rødt, dersom smitten stiger ytterligere.

Uteliv:
Nasjonal skjenkestopp kl. 24.00.
Serveringssteder med skjenkebevilling kan ikke slippe inn nye gjester etter kl. 22.00.


Karantene og reiser:
Arbeidsreisende
som i de siste 10 døgnene før de kommer til Norge har oppholdt seg i områder med særlig høyt smittenivå, kan ikke lenger benytte seg av ordningen med testing hver tredje dag, jf. covid-19-forskriften § 6 c. Hovedregelen om innreisekarantene vil derfor i utgangspunktet gjelde for arbeidstakere fra disse områdene.

For arbeidstakere som kan benytte seg av unntaket i § 6 c er det gjort endringer i bestemmelsen: Arbeidstakere som har fritidskarantene skal testes hver tredje dag og være innkvartert på enerom de ti første dagene i landet. Arbeidsgiver skal legge til rette for avstand til andre når arbeidstakeren er i fritidskarantene. Unntaket gir ikke lenger fritak for innreisekarantene på fritiden.

Reisende fra røde land må fremvise attest på negativ covid-19-test når de kommer til Norge. Testen må være tatt under 72 timer før innreisen. Dersom personen ikke fremviser en slik test, kan vedkommende bli nektet innreise. Dette iverksettes fra midnatt, natt til mandag 9. november. 

Mer detaljer om reiser og karantene.

LES MER: