Kontakt oss

Jevnaker kommune

Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

Finn kontaktpersoner

Åpningstid sentralbord og servicetorg
kl 10.00-14.00

Telefon:
61 31 57 00

Telefaks: 
61 31 58 50

E-post:postmottak@jevnaker.kommune.no

Kommunenummer: 3053
Organisasjonsnummer: 961 381 363

Slik skal Norge åpnes mer og mer

- siste nytt fra regjeringen torsdag 7.mai

Fra mandag åpner Norge mer og mer. Torsdag kveld kom regjeringen med en rekke endringer og nå åpner det mer på skolene, idretten og for markeringen av 17.mai. Her får du noen av endringene som regjeringen kom med på dagens pressekonferanse.

Målet for regjeringen er at det meste som i dag er stengt som følge av Koronaviruset, skal åpne igjen innen 15.juni.


Skolestart:

Elevene i 5.–10. klasse og videregående skoler vil kunne starte på skolen mandag. Det betyr ikke at alt vil være på plass til mandagen. Skolene vil bruke noe ulik tid på å forberede skolestart, og det vil derfor være ulik oppstart rundt i landet. I Jevnaker vil detaljene rundt skolestart komme fredag den 8.mai. Alle elevene vil være tilbake på skolen innen 15. mai 2020.

Les mer om skolestart: https://www.udir.no/kvalitet-og-kompetanse/sikkerhet-og-beredskap/informasjon-om-koronaviruset/skole-korona/

 

Sosiale samlinger:

De siste åtte ukene har grensene for hvor mange som kan være samlet ligget på fem personer. Den nye grensen er på 20 personer. Kravet er at man fortsatt holder en meters avstand av smittevernhensyn. Det bety at det er lov å invitere til frokost på nasjonaldagen og ha grillfest i hagen. De generelle smittevernreglene gjelder fortsatt. Den nye 20-personersregelen gjelder ikke for organiserte offentlige arrangementer. For slike arrangementer er det lov med inntil 50 deltagere.

For 17.mai vil det være lov med flaggheising og kransnedleggelse, så lenge det ikke trekker til seg for store folkemengder.

 

Idrett og elitefotball:

Treninger og annen organisert idrettsaktivitet kan gjennomføres for inntil 20 personer som holder minst én meter avstand.  

Det blir seriespill i toppfotballen fra 16. juni. Kampene skal inntil videre spilles uten tilskuere, og det tillates at maks 200 personer får tilgang til kamparenaen. 

Idrettshaller kan åpne. Det er forbud mot bruk av garderober i idrettshaller. Hvordan dette skal løses lokalt vil vi komme tilbake til sammen med idretten.

Treningssenter, badeland og svømmehaller får trolig åpne fra 15.juni, forutsatt at helsemyndighetene i samarbeid med bransjen har kommet fram til forsvarlige smitteverntiltak.

 

Reiser:

Forbudet mot utenlandsreiser for helsepersonell oppheves. Utenlandsreiser frarådes fortsatt. Personer som har vært i utlandet, må i karantene ved hjemkomst.

Befolkningen må være forberedt på at reisekarantene kan vare over sommeren.

Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet utarbeider nye fritidsreiseråd senest 15. mai. Rådene skal gjelde fra 1. juni.

Fornøyelsesparker vil åpne fra 1.juni.

 

Her holder du deg oppdatert om koronaviruset, råd og informasjon:

  https://www.fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/

https://medium.com/helseaktuelt

Information in english: https://helsenorge.no/coronavirus