Besøksadresse: Kirkegata 6, 3520 Jevnaker

Postadresse: Postboks 60, 3521 Jevnaker.

kl 10.00-14.00

Kommunenummer: 3053

Vaksineringen mot Covid-19 starter 7.januar

Viktig informasjon til innbyggerne våre

Jevnaker kommune vil motta de første vaksinene tidlig i januar. De første beboerne på JORS får vaksinen den 7.januar.

Det er sendt ut brev til alle våre folkeregistrerte innbyggere.  I brevet får dere konkrete detaljer om hvordan vaksinasjonen skal gjennomføres.

Hvis du ikke har mottatt dette brevet fra oss innen utgangen av uke 2, kan du ta kontakt med oss på e-post: korona@jevnaker.kommune.no eller ringe tlf. 613 15 900.

Du kan også lese brevet digitalt her

Vi vil sørge for at alle som ønsker å få vaksinen får tilbud om dette, etter prioriteringslisten (se under).

Om selve vaksinasjonen

Vaksinasjonen består av 2 doser med et intervall på 19-23 dager mellom dosene. Beskyttelsen skal intre cirka 7 dager etter andre dose.

Vær forberedt på å måtte møte på kort varsel når den er din tur til å vaksineres. Kommunen har bare 5 dager på seg fra vi får varsling om nye tilgjengelige doser til disse skal være benyttet.

Regjeringen har besluttet at risikogrupper skal tilbys vaksine først, deretter helsepersonell. Dette kan endres hvis smittetrykket endrer seg betydelig.

Prioriteringen blir dermed som følger:

• Beboere i sykehjem og omsorgsboliger
  • Personer over 65 år, og hvor de eldste prioriteres først (over 85 år, 75- 84 år, 65- 74 år)
  • Personer i alderen 18–64 år som har en eller flere sykdommer som vi vet gir økt risiko for alvorlig forløp og død dersom de får koronavirusinfeksjon.
  • Helsepersonell
  • Resten av befolkningen (personer under 18 år skal ikke vaksineres foreløpig)

Prioriteringslisten vil bli ytterligere detaljert når vaksinen kommer til Norge, og etterhvert til Jevnaker kommune.

Om vaksineringsprogrammet

De enkelte kommunene skal etter forskrift om nasjonalt vaksinasjonsprogram tilby og gjennomføre koronavaksinasjon til dem som omfattes av anbefalingene og som oppholder seg i kommunen. Dette har kommunene lang erfaring med i forbindelse med barnevaksinasjonsprogrammet, den årlige sesonginfluensavaksinasjonen, samt vaksineringen under svineinfluensapandemien. Jevnaker kommune er godt forberedt, og  har allerede sendt inn en plan til Fylkesmannen om hvordan vaksinasjonen skal foregå i Jevnaker kommune.